U trendu

Tragična smrt maturanta: Slavio 18. rođendan s društvom, pa izvršio samoubistvo u šumi

Zadar je šokirala vest o tragičnoj smrti maturanta koji je počinio samoubistvo u nedelju na svoj 18. rođendan.

Priča je tim tragičnija što je reč o mladiću koji je samo deset meseci ranije prijavljen zbog nanošenja teških povreda glave, zbog kojih je 44-godišnji Zadranin Marin Tičić preminuo u zadarskoj Opštoj bolnici nakon što je upao u duboku komu.

Šta je bio motiv obračuna tada učenika trećeg razreda zadarske srednje škole i 44-godišnjaka službeno nije bilo poznato. Incident se odigrao na Autobuskoj stanici u Zadru, dok su učenici koji žive u prigradskim mestima čekali autobus za povratak kućama.

Navodno je 17-godišnjak želeo da „vrati“ šamar koji mu je 44-godišnjak lupio nekoliko dana pre jer mu se s prijateljima navodno smejao. Mladić ga je dan kasnije dočekao i udario u glavu, nakon čega je Tičić umro četiri dana kasnije. Iako se sve vreme navodilo da je maloletnik u obračunu kao oružje koristio bokser, policija je to demantovala, prenose hrvatski mediji.

Prema rezultatima službene istrage, Tičić je nakon udarca 17-godišnjaka pao i udario glavom o tlo, pri čemu je zadobio prelom baze lubanje. Inače se, koliko je poznato, lečio od zavisnosti i bio je izuzetni krhke konstitucije.

Rezultati obdukcije pokazali su da je do smrti došlo zbog udarca glave u podne betonske ploče, što su tada potvrdili i u Županijskom državnom tužilaštvu. Maloletnik je zadržan u pritvoru do 30 dana, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

U međuvremenu je uspešno nastavio školu i upisao četvrti razred. Trpeo je zbog nesrećnog događaja, ali oni koji su ga poznavali kažu da se to na njemu nije moglo primetiti. U školi tvrde da je sve vreme bio pod stručnim nadzorom psihologa i ostalih osoba odgovornih za njega u školskom sistemu.

U školi niko nije mogao da nasluti šta se zapravo sprema. Zadnjih pet dana mladić se smejao i zabavljao kao i njegovi vršnjaci. Iako mu je službeni rođendan kojim je slavio punoletstvo bio dva dana ranije, zabavu je odlučio da organizuje u subotu. Pozvao je društvo u porodičnu kuću i sve je bilo u redu do nekih sat vremena posle ponoći. Mladić je iznenada nestao sa zabave i niko nije mogao da ga pronađe. Nakon nekoliko sati potrage usledio je šokantan prizor. Mladića su pronašli u obližnjoj šumi – obešenog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.