Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu: Novinarka KRIK-a nije bila ugrožena kada su joj oteli …

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu portala KRIK i novinarke Bojane Pavlović protiv nepoznatih muškaraca jer su joj juna ove godine oduzeli telefon.

Telefon su joj oduzeli pošto je u jednom beogradskom kafeu fotografisala sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danila Vučića, u društvu Aleksandra Vidojevića, huligana kog je policija označila kao člana „Kavačkog klana“.

Portal KRIK je danas objavio da je tužilac Vojkan Ilić utvrdio da novinarka nije bila ugrožena, da je nisu zaustavili policajci, ali nije otkrio ko su osobe koje su je presrele i otele joj telefon.

Tužilac je u odluci o odbacivanju prijave „netačno naveo da mesto dogadjaja nije pokriveno kamerama“, a nije saslušao Vidojevića, Vučića, ni druge osbe koje je novinarka imenovala u policiji, te će se ona žaliti na rešenje tužioca, piše KRIK.

Tužilaštvo tvrdi da novinarka koju su opkolila sedmorica nepoznatih muškaraca, a jedan od njih jpj iz ruke oteo telefon, nije bila ugrožena, već je to bio „njen subjektivni osećaj“.

„Pretnja objektivno mora biti ozbiljna i konkretna… U konkretnom slučaju pretnje prema oštećenoj nije bilo jer, kako je ona izjavila, nije bilo pretnji, fizičkog nasilja, uvreda, osim kontakta kojom prilikom joj je oduzet telefon“, piše u odluci tužilac Vojkan Ilić koji je pre šest meseci izabran za zamenika šefa Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Novinarku KRIK-a zaustavila je policija pošto je u kafeu na Cvetnom trgu u Beogradu fotografisala predsednikovog sina s Vidojevićem. Legitimisali su je i rekli da mora da sačeka patrolu i da će biti privedena.

Tada su im prišla dvojica muškaraca od kojih je jedan novinarki oteo telefon iz ruke dok je pokušavala da pozove urednika, a policajci nisu reagovali.

„Rekao joj je da ne mora ništa da objašnjava pošto je civil. Telefon joj je vraćen tek pošto je grupi prišao Vidojević i muškarcima rekao da vrate telefon, a novinarki dozvolio da ode. Policajaca više nije bilo, niti patrole koja je trebalo da dodje“, podseća KRIK.

KRIK je dve nedelje posle tog dogadjaja podneo krivičnu prijavu u kojoj od policije traži da utvrdi ko su muškarci koji su presreli novinarku – da li su to zaista bila službena lica, da li su bili na zadatku, zbog čega su zaustavilii i u kakvom su odnosu sa muškarcima koji joj oduzeli telefon.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.