U trendu

U svežnjeve dinara ubacivali listove papira

Policija je uhapsila petočlanu organizovanu kriminalnu grupu, čiji se članovi sumnjiče da su, u septembru prošle godine, oštetili više menjačnica, tako što su prilikom kupovine deviza u svežanj dinarskih novčanica umesto novca stavljali listove papira, saopštio je danas MUP.

Kako se navodi postoji osnovana sumnja da su se sa službenicima nekoliko menjačnica dogovorili o kupovini deviza, a potom van poslovnih prostorija menjačnica, obavili zamenu oko 62.500.000 dinara za devize.

Pošto je razmena obavljena, radnici su po dolasku u menjačnicu utvrdili da se u torbama ne nalazi original dinarski novac, već da se u svakom svežnju, na vrhu i dnu, nalaze novčanice od 500, 1.000, 2.000 i 5.000 dinara, a izmedju isečeni komadi papira, dimenzija originalnih dinarskih novčanica, na kojima je na zadnjoj strani bilo odštampano „kreativna radionica“, a na prednjoj „smajl“.
 
„Zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela prevara uhapšeni su F.D. (35), D.DJ. (48), B.B. (33), V.N. (61) i V.B. (20)“, saopštio je MUP.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.