U trendu

Ubica majke iz Mirijeva ide na psihijastrijsko lečenje

Viši sud u Beogradu izrekao je meru obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa Milanu Vićentiću (33) koji je krajem januara u porodičnom stanu u Mirijevu nožem usmrtio majku Ljubinku (55).

Ova odluka je usledila pošto su veštaci tokom istrage utvrdili da je u trenutku zločina bio neuračunljiv.

Tužilaštvo je nakon toga 27. aprila predložilo sudu da mu se izrekne mera psihijatrijskog lečenja, a sud je taj predlog prihvatio, rekla je portparol suda Bojana Stanković.

Vićentić je, nakon što je nožem izbo majku u ranim jutarnjim satima, izašao go i krvav na ulicu, a komšije su odmah pozvale policiju.

Odveo je u stan policiju koja je zatekla ženu izbodenu na podu. Mediji su preneli da je po rukama imala rane koje su ukazivale da se branila.

U to vreme, njen suprug i Milanov otac je bio na poslu.

Mediji su takođe pisali da je Vićentić priznao da je ubio majku, a da je na suđenju rekao da je „mislio sam da to nije njegova majka, već da ju je nešto obuzelo“.

„Hteo sam da je spasem. Tog jutra je bio kolaps na planeti Zemlji. Sunce je izašlo na zapadu, pacovi su izlazi iz šahtova, ljudi su ličili na demone. Žao mi je što se sve tako desilo. Kad bih mogao da vratim vreme ne bih tako nešto uradio“, prenele su Novosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.