Ubica Marije Cimbal izvršio samoubistvo u zatvoru

Vaskrsije Vrekić (30) iz Banatskog Dvora, koji je osuđen na 40 godina zatvora jer je pre dve godine ubio Mariju Cimbal (23), obesio se juče u novosadskom zatvoru, prenose beogradski mediji.

On je iza sebe ostavio oproštajno pismo u kom je, između ostalog, naveo da se kaje za zločin koji je počinio.

– Vrekić je sa cimerima iz ćelije izašao u šetnju u zatvorskom krugu. Nakon nekoliko minuta on se požalio stražaru da ga boli stomak i tražio da ide u toalet – priča izvor blizak medijima i dodaje:

– Kada je izašao iz toaleta zahvalio se stražaru i rekao mu: „Ja se ne bih vraćao na krug. Želim da budem sam.“ Stražar je zatim otišao kako bi se priključio kolegama koje su motrile na Vrekićeve cimere, a on je, kada je ostao sam, vezao čaršav oko vrata i za rešetke i obesio se.

Pored tela je pronađeno pismo.  – U njemu je naveo da nema objašnjenja za zločin koji je počinio i da se duboko kaje za to što je ubio Mariju Cimbal – navodi sagovornik medija.

Vrekić je bio poznanik Marije Cimbal, koja mu je često pozajmiljivala novac. Nakon što je ona jednom odbila da to učini, on ju je zadavio maramom i zatim podmetnuo požar u stanu kako bi prikrio tragove.

– U jednom trenutku mi se unela u lice. Odgurnuo sam je, na šta mi je opsovala mrtvu majku. Svest mi se potpuno pomračila. Pobesneo sam i udario ju je, posle čega je pala na pod, gde je samo nepomično ležala – branio se Vaskrsije.

Napišite komentar