U trendu

Ubila je trudnu komšinicu i ukrala joj bebu, a razlog će vas zalediti (video)

Par iz Severne Dakote optužen je da je ubio trudnicu kako bi se dočepali njene bebe.

Savana Lafontejn-Grejvind, 22-godišnja trudnica, nestala je 19. avgusta. Policija je pronašla njeno telo umotano u celofan, u nedelju, u reci Red, na severu grada Fargo.

Za ovaj stravičan zločin optuženi su Vilijam Houn (32) i Bruk Kruz (38), oboje iz Farga. Ovaj par je policiji izneo dve različite verzije događaja koji su doveli do smrti mlade i trudince i toga da kod njih bude pronađena beba Lafontejn-Grejvindove.

Kruzova je izjavila na suđenju da je partner vršio pritisak na nju da „stvori bebu“, nakon što je shvatio da je lagala da je u drugom stanju.

Priznala je da je glumila trudnoću da je Houn ne bi ostavio. Početkom avgusta rekao joj je da ne veruje da je trudna i da mora da „stvori bebu“, što je ona, prema sopstvenim rečima, protumačila kao ultimatum.

– Za mene je to značilo da treba da stvorim dete kako znam i umem – rekla je ona.

Ona je izjavila da je gurnula Savanu, koja je udarila glavom u lavabo i onesvestila se. Tada je Kruz uzela nož, rasekla joj stomak i izvadila bebu.

Houn je bio optužen zbog zavere za ubistvo Grejvindove u avgustu 2017. On je priznao da je pomagao u prikrivanju zločina, ali tvrdi da nije znao da je Kruz nameravala da ubije ženu i izvadi bebu. I Kruz je izjavila da nikada „eksplicitno“ nije rekla Hounu kakve su joj namere.

Prema njenim rečima, Houn je bio iznenađen kada je ušao u kupatilo i video da je isekla stomak komšinici i izvadila bebu. Doneo je konopac i stegao ga oko žrtvinog vrata, uz komentar: „Ako nije bila mrtva, sad jeste.“

Patolog koji je radio obdukciju svedočio je u ponedeljak da nije siguran da li je žena umrla od gubitka krvi, ili davljenja.

Beba koja je ženskog roda, je preživela i usvojila ju je jedna porodica.

Kruz je porekla tvrdnju Hounovog advokata da je drugoj zatvorenici u Novoj Engleskoj priznala da je zadavila Grejvindovu. Takođe poriče da je istoj ženi rekla da su Houn i Grejvind bili u vezi i da je dete možda njegovo.

Bruk Kruz je osuđena na doživotnu robiju, a Houn je pre dva dana oslobođen svih optužbi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.