U trendu

Ubio komšiju zbog – međe

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Živorada Živkovića (70) iz Sopota, jer je u maju 2016. godine ubio komšiju Ljubomira Sladojevića (69) i lakše ranio njegovu suprugu Svetlanu (67) zbog nesporazuma oko podele imanja.

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, odbijene su žalbe tužioca i odbrane i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu.
Prema presudi, Živković je 18. maja 2016. godine došao u dvorište Sladojevića kada su se s njima u društvu nalazili svedoci – geometar N. A. i njegov pomoćnik N. M. i nakon kraćeg razgovora oko međe koji, kako se navodi u presudi, nije ukazivao na sukob, ustao od stola i iza leđa izvukao pištolj, za koji poseduje oružani list.

Pucao je Sladojeviću u desnu slepoočnicu, a njegovu suprugu pogodio u desno rame i naneo joj laku telesnu povredu.

Žena je potom potrčala prema svojoj kući, a okrivljeni je ponovo pucao u njenom pravcu, ali nije uspeo da je pogodi, navodi se u presudi.

Prema stavu Apelacionog suda, pravilno je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti sud cenio Živkovićev raniji život, njegovo zdravstveno stanje, porodične prilike, a od otežavajućih njegovo ponašanje nakon izvršenog krivičnog dela, kao i to da nije izrazio iskreno kajanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.