U trendu

Uhapšen osumnjičeni za napad na novinara iz Vršca

Pančevačka policija uhapsila je Milana T. (29) pod optužbom da je vozilom namerno udario glavnog urednika portala E-Vršac Aleksandra Čupića, saopštila je danas policija iz tog grada.

On je uz krivičnu prijavu kojom se tereti za izazivanje opšte opasnosti i nanošenjih telesni povreda priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju Policijske uprave Pančevo.

Novinar Aleksandar Čupić je ranije rekao da se napad desio dok je bio na terenu sa kolegama iz Televizije Kovačica u selu Parta, u blizini Vršca, i naveo da je kamionetom pokušao da ga zgazi Milan Tikić, sin lokalnog biznismena Dragana Tikića.

„Stajao sam pored puta kada je naišao crni kamionet koji je vozio levom stranom, umesto desnom, i išao u mom pravcu. Mislio sam da želi da sidje na atarski put i u poslednjem trenutku shvatio da ide direktno na mene. Uspeo sam malo da odskočim u stranu, ali me je on udario i odbacio sa haube nekoliko metara“, rekao je Čupić.

On je ocenio da je reč o pokušaju ubistva i to povezao sa činjenicom da u poslednjih mesec i po dana intenzivno piše istraživačke tekstove o vezama Dragana Tikića sa političarima.

Čupić je dodao da je slučaj prijavio policiji i izrazio očekivanje da će napad biti okvalifikovan kao pokušaj ubistva.

Čupić je bio zadržan u vršačkoj bolnici tri dana na posmatranju jer se pola sata nakon incidenta onesvestio.

On je danas agenciji Beta rekao da je izašao iz bolnice na sopstveni zahtev.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar