U trendu

Uhapšen u trenutku primopredaje mita

BEOGRAD – Policija je uhapsila četiri osobe osumnjičene za primanje i davanje mita, među kojima je i odgovorno lice direkcije za nabavke u firmi „Energetika“ DOO Kragujevac G.R (42), saopštio je danas MUP.

Sumnja se da je G.R. zahtevao 350.000 dinara od D.C. (48), faktički odgovornog lica „Cvetković Kop“ iz Svilajnca, kako bi mu omogućio privilegovan položaj na konkursu za javne nabavke za iznajmljivanje kamiona sa vozačima koji je raspisalo preduzeće „Energetika“ i za dobijanje posla na tenderu.

To je, kako se navodi u saopštenju, 10 odsto od procenjene vrednosti te javne nabavke.

G.R. je uhapšen nakon primopredaje 100.000 dinara, a sumnja se da je novac primio preko pomagača M.S. (44) iz Kragujevca i posrednika Z.M. (58) iz Svilajnca.

M.S. se sumnjiči da je D.C. prenosio informacije o javnoj nabavci, cenama i drugim ponuđačima, dok je G.R. dostavio podatke o karakteristikama dva kamiona kao predmeta javne nabavke kako bi prilagodio konkursnu dokumentaciju ponuđaču D.C. Za ove usluge M.S. je, kako se sumnja, od G.R. uzeo polovinu od 100.000 dinara.

Sumnja se da je Z. M. upoznao M.S. i D.C. i između njih posredovao u nalaženju ponuđača za javnu nabavku, a potom i u primopredaji novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar