U trendu

Uhapšene tri radnice zemunskog Centra za socijalni rad

Tri radnice Centra za socijalni rad – odeljenja u Zemunu uhapÅ¡ene su zbog sumnje da su počinile krivično delo prevare, saopÅ¡tio je danas MUP.

Postoje osnovi sumnje da su B.P. (57), M.K. (51) i N.K. (54) od 2010. do sredine 2014. godine, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi, za 19 osoba sačinile veći broj reÅ¡enja o jednokratnoj pomoći, za osobe koje nisu evidentirane kao korisnici centra u Zemunu i tako oÅ¡tetile budÅŸet grada za viÅ¡e od 1,7 miliona dinara.

Sumnja se da je B.P. ta rešenja overavala pečatom Odeljenja centra za socijalni rad Zemun, iako je znala da nisu verodostojna i da su sačinjena bez sprovedene procedure i bez evidentiranja u elektronskom sistemu Centra.

Na taj način osumnjičene su dovele u zabludu Odsek za računovodstvo Centra za socijalni rad u Zemunu da obavi isplatu jednokratne pomoći.

Njima je određeno zadrÅŸavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedene Trećem osnovnom javnom tuÅŸilaÅ¡tvu.

Policija ih je uhapsila postupajući po prijavi Gradskog centra za socijalni rad Beograd i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je saopštio Gradski centar za socijalni rad, ta ustanova je, u saradnji sa resornim ministarstvom, nakon saznanja da postoji sumnja na zloupotrebu sluşbenog polaşaja u zemunskom odeljenju, pokrenuo postupak interne finansijske kontrole.

U tom postupuku je utvrđena nepravilnost koja je prijavljena nadleÅŸnim organima, tuÅŸilaÅ¡tvu i MUP-u.

„Ukoliko se dokaÅŸe krivica osumnjičenih radnika, Gradski centar za socijalni rad u Beogradu će postupiti i preduzeti mere u skladu sa Pravilnikom o radnoj disciplini i pravilima ponaÅ¡anja zaposlenih“, navodi se u saopÅ¡tenju.

To je, kako se dodaje, izolovan slučaj, a na osnovu sprovedene revizije u svim odeljenjima Centra utvrđeno je da zaposleni obavljaju posao u skladu sa zakonom i Etičkim kodeksom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.