U trendu

Uhapšeno petoro osumnjičenih za falsifikovanje uplatnica

Policija je uhapsila pet osoba osumnjičenih da su falsifikovanjem uplatnica za registraciju vozila oštetili budžet Srbije za više od četiri miliona dinara, saopštio je MUP.

Oni su osumnjičeni da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni Lj.S.(1973) se tereti da je kao odgovorno lice jedne agencije za registraciju vozila, od 2014. do 2015. godine izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok se osumnjičeni M.K. (1962) odgovorno lice tehničkog pregleda, Ž.S. (1979), A. N. (1981) i N.G. (1968) radnici tehničkog pregleda terete da su izvršili krivično delo pomaganje zloupotrebe položaja odgovornog lica oštetivši budžet Srbije.

Kako se navodi, osumnjičeni su u postupku registracije vozila sastavljali falsifikovane uplatnice koje su sa ostalom dokumentacijom predavali na šalterima MUP-a, na osnovu čega su im izdavane registracione nalepnice.

Osumnjičeni su ih predavali vlasnicima vozila kojima su vršili uslugu registracije, a kako je saopšteno, uz krivičnu prijavu oni će biti privedeni Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.