U trendu

Srpska bruka: ukrali novac i pasoše strancima

U zajedničkoj koordiniranoj akciji policije u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu, ubrzo nakon teške krađe na auto-putu uhapšeni su D.S. (1971) i D.V. (1983) iz Kraljeva, osumnjičeni da su izvršili to krivično delo.

Sumnja se da su njih dvojica jutros, na parkingu u blizini benzinske stanice „NIS“ u Kolarima, kod motela „Jerina“, prišli automobilu u kome je spavala četvoročlana porodica, inače strani državljani.

Kada su primetili da porodica spava i da na mestu suvozača sedi žena, koja je u krilu držala torbu sa novcem i dokumentima, jedan od njih dvojice je razbio staklo i kroz polomljeni prozor otrgao torbu.

Potom je utrčao u automobil „alfa“ italijanskih registarskih oznaka koje ne pripadaju tom vozilu, gde ga je čekao drugi osumnjičeni, navodi se u saopštenju MUP.

Policija je odmah, po prijavi događaja, krenula u poteru za njima i uhapsila ih na ulazu u Kraljevo.

Prilikom hapšenja, osumnjičeni su pokušali da pobegnu i udarili u službeno vozilo.

Prilikom izvršenja krivičnog dela i hapšenja nije bilo povređenih.

Kod osumnjičenih je pronađen novac koji su ukrali iz tašne, dok je torba sa pasošima, karticama i dokumentima pronađena na jednom parkingu na auto-putu gde

su je izbacili nakon što su uzeli novac.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa na drzak način, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedi nadležnom tužilaštvu u Smederevu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.