U trendu

Vlasnik dva pitbula koji su ženi u Pančevu otkinuli ruku osuđen na zatvor

Osnovni sud u Pančevu osudio je na pet godina zatvora Lj. D. iz Pančeva jer su njegova dva psa rase pit bul napala i povredila ženu V. J.

Nesrećna žena ostala je bez ruke.

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu u Pančevu protiv Lj.D. iz Pančeva zbog opravdane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dana 5. januara 2022. godine u Pančevu, u dvorišnom stanu gde živi, svoja dva psa rase pitbul terijer koji su svrstani u kategoriju „opasan pas“, držao suprotno propisima, te ih nije držao u objektu iz koga psi ne mogu pobeći, niti je sa njima prošao obuku i proveru stepena socijalizacije, niti ih je vakcinisao, već je navedenog dana u alkoholisanom stanju izašao iz stana i pse ostavio same i bez nadzora u svom stanu koji nije zaključao, usled čega su psi izašli u dvorište kuće i u ajnforu napali V.J. iz Pančeva koja je išla ka svom stanu te joj zadali nekoliko ujeda od kojih je oštećena V.J. zadobila teške telesne povrede opasne po život, piše Telegraf.

Po ovako podnetom optužnom predlogu, kojim je Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu predložilo Sudu da LJ.D. osudi na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina, da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara i da se pritvor, prethodno određen, produži do završetka glavnog pretresa.

Osnovni sud u Pančevu je doneo presudu i optuženog LJ.D. osudio na krivičnu sankciju po optužnom predlogu OJT Pančevo, na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina, izrekao mu meru bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara, i pritvor produžio do upućivanja u Ustanovu za izdržavanje krivične sankcije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar