U trendu

Vlasnik Informera Dragan Vučićević se javio na izdržavanje zatvorske kazne

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik lista Informer, Dragan Vučićević ušao je danas oko 9.30 sati u Okružni zatvor u Beogradu na izdržavanje šestomesečne kazne.

Vučićević je odbio da plati novčanu kaznu na koju je osuđen zbog uvrede novinara Jugoslava Ćosića, koja mu je automatski preinačena u zatvorsku.

Obraćajući se novinarima ispred zatvorske kapije, Vučićević je ponovio da su njegovi zahtevi da se izvrši revizija postupka u kojem je osuđen i da se „dekriminalizuje uvreda“.

On je rekao da nije hteo da plati novčanu kaznu jer je protiv njega vođen „nezakonit politički proces“, i da je reč o verbalnom deliktu.

„Ovo je čin protesta“, rekao je Vučićević, navodeći da je siguran da ga ogromna većina građana razume.

Naveo je da je ubeđen kako će neki mediji objaviti „da je ovo fora i da će odmah izaći na druga vrata“, ali da to nije istina.

Bivši predsednik Udruženja nestalih i kidnapovanih sa Kosova Simo Spasić, koji je ispred ulaza u zatvor tokom Vučićevićevog obraćanja novinarima pomoću megafona uzvikivao parole protiv televizije N1 i listova Nova i Danas, stavio je lanac ispred ulaznih vrata u zatvor u pokušaju da ga spreči da prođe.

Posle dužeg ubeđivanja sa Vučićevićem da to ne čini, Spasić je skinuo lanac.

Dok je Vučićević davao izjavu novinarima, iza njega su stajali članovi pokreta Dveri, držeći parole sa porukama „Izdrži do kraja“, „Što bežite od odgovornosti“ i „Pao je Milo, pašće i Aca“.

Došlo je i do kraće rasprave sa Vučićevićem kada su pokušali da mu daju sapun „jer će mu trebati tu gde ide“, uz poruku da je „konačno na pravom mestu“.

Vučićević je uzvratio da treba da ih bude sramota što to rade, i nakon pozdravljanja sa članovima familije, ušao je u zatvor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)