Za ubistvo Frimermana od 27 meseci do 10 i po godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas na kazne od 27 meseci do 10 i po godina zatvora četvoricu bivših radnika obezbeđenja splava „Saund“ jer su na smrt prebili Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. godine ispred splava i naneli teške povrede dvojici njegovih prijatelja.

Oni su osuđeni za krivično delo teške telesene povrede, iako ih tužilaštvo tereti za najteže krivično delo – teško ubistvo.

Negomir Urošević (27) osuđen je na osam godina i četiri meseca zatvora, Denis Pavlov (41) na 10 godina i šest meseci zatvora i Dušan Davidović (29) na osam i po godina zatvora.

Svoj trojici je sud po službenoj dužnosti danas ukinuo pritvor u kojem su bili od incidenta i odredio im kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Dušan Mihajlović (40), je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora, a on se branio sa slobode.

Ovo je prvostepena presuda tako da i osuđeni i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Ispred Palate pravde pred izricanje presude okupila se grupa Frimermanovih prijatelja i članova porodice. Držali se njegovu sliku i tražili pravičnu osudu za opružene.

Frimeman je nastradao dok je pokušavao da spreči sukob prijatelja i radnika obezbeđenja koji je izbio na splavu. Njegov prijatelj Milan Modrinić je tada zadobio povrede.

Porodica pokojnog mladića ranije se pridružila se krivičnom gonjenju optuženih i zbog pretrpljenog duševnog bola zatražila odštetu od 7.000 evra.

Fedorova majka nije prisustvovala izricanju presude.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike