U trendu

A. Šešelj: Nacionalni interes Srbije savezništvo sa Rusijom

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas, govoreći o sukobu izmedju Rusije i Ukrajine, da bi svi državni organi u Srbiji trebalo da sagledavaju ono što je nacinalni interes, što je, prema njegovim rečima, savezništvo sa Rusijom.

„Republika Srbija ne sme ni da razmatra da se pridruži sankcijama SAD i EU protiv Rusije i svako pridruživanje sankcijama protiv Rusije za Srbiju bi bilo ravno izdaji“, rekao je Šešelj novinarima u beogradskim prostorijama stranke.

Istakao je da je neophodno produbljivanje saradnje sa Rusijom, odnosno pravljenje savezništva u „ekonomskom, vojnom i u svakom drugom smislu“.

„SRS se zalaže, ne samo za članstvo u vojnom savezu ODKB na čelu sa Rusijom, već i za otvaranje mešovitih srpsko-ruskih baza u Srbiji, što bi bila najbolja garancija odbrane naše zemlje i našeg neba, kao i bezbednosti naše zemlje na duži rok“, ocenio je on.

Šešelj je kazao da bi Srbija trebalo da podrži predsednika Rusije Vladimira Putina i ruski narod, kao i „akciju spašavanja ruskog naroda u Donjeckoj i Lugdanskoj narodnoj republici koji je bio pred etničkim čišćenjem“.

On je ocenio da je Rusija tradicionalno bila „bratska i saveznička zemlja Srbiji“, kao i da se više puta u medjunarodnim odnosima kao „iskreni prijatelj Srbije“.

„Počevši odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova i Metohije i sprečavanja donošenja sramne rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN“, kazao je Šešelj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar