U trendu

Adjijus: Angažman Vladimira Lazarevića neprihvatljiv za medjunarodnu zajednicu

Predsednik Haškog tribunala Karmel Adjijus preneo je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je za medjunarodnu zajednicu neprihvatljiv angažman na Vojnoj akademiji generala Vladimira Lazarevića, koji je osudjen pred tim sudom za ratne zločine.

Adjijus, koji boravi u Beogradu u okviru završnih poseta zemljama regiona pred zatvaranje tog suda, zamerio je predsedniku Vučiću što dvoje pripadnika Srpske radikalne stranke nisu izručeni Haškom tribunalu, saopšteno je iz Predsedništva Srbije nakon sastanka Vučića i Adjijusa.

Vučić je tokom razgovora izrazio brigu za tretman srpskih zatvorenika koji u inostranstvu izdržavaju zatvorske kazne na osnovu presuda Haškog tribunala, kao i za zdravlje pritvorenika u Hagu.

Predsednik Srbije i Adjijus su razgovarali o nasledju Haškog tribunala i budućem radu Medjunarodnog mehanizma za krivične sudove, koji će nastaviti poslove suda u Hagu.

Predsednik Vučić je ukazao i na potrebu da se Srbiji vrati dokumentacija dostavljena po zahtevima Tužilaštva Haškog tribunala.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.