Agencija za borbu protiv korupcije proverava optužbe protiv Siniše Malog

Agencija za borbu protiv korupcije i dalje proverava navode o tome da li je gradonačelnik Beograda Siniša Mali bio u sukobu interesa i da je na čelu of-šor kompanije na Devičanskim Ostrvima, a o rezultatima tog postupka neće se oglašavati dok procedura ne bude okončana, rečeno je danas agenciji Beta u toj instituciji.

U Agenciji su naveli da ne mogu sa sigurnošću da kažu koliko će čitava procedura trajati i kada se mogu očekivati rezultati provere.
 
Sve zavisi od toga do kojih će se podataka doći i gde će istraga dovesti, naveli su u Agenciji za borbu protiv korupcije.

BIRN je 21. oktobra objavio da će Agencija za borbu protiv korupcije istražiti navode da je Mali direktor of-šor kompanije sa Britanskih Devičanskih Ostrva i da tu funkciju obavlja paralelno s funkcijom gradonačelnika Beograda.

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioneri su dužni da Agenciji prijave sve funkcije i sve prihod od funkcija koje obavljaju u zemlji i inostranstvu.

Mali nije prijavio da obavlja bilo koju drugu funkciju sem funkciju gradonačelnika, dok istaživačka mreža KRIK tvrdi da je on direktor bar jedne of-šor kompanije. Mali je demantovao te navode, tvrdeći da su dokumenta te firme sa njegovim potpisom falsifikovani.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.