Aktivisti Jedan od pet miliona ostavili djubre sa Čukaričkog rukavca ispred Skupštine Beograda

Pokret Jedan od pet miliona saopštio je danas da su njegovi aktivisti ispred zgrade Skupštine Beograda prosuli „više desetina džakova smeća“ prikupljenog tokom akcije čišćenja Čukaričkog rukavca na Adi Ciganliji.

Navodi se da su tim činom hteli da upozore gradsku vlast da moraju da reaguju na „nesnosni smrad koji se već mesec dana širi iz Čukaričkog rukavca“.

„Djubre smo doneli kako bi (zamenik gradonačelnika) Goran Vesić video i osetio koliko smrdi gradjanima Čukarice i kako bi mu to služilo kao dodatna motivacija da prestane da laže, već da nešto uradi“, navela je predstavnica pokreta Sofija Nedeljković.

Po njenim rečima, nadležni „mesec dana ne reaguju na pozive gradjana da se rukavac očisti“.

„Tek kada smo mi najavili čišćenje, Vesić se setio da pozove Srbijavode da očiste rukavac ali mi ih danas tamo nismo videli“, navela je ona i zahvalila inicijativama Odbranimo Košutnjak, Ne davimo Beograd, Pozdrav sa Košutnjaka i Zelenoj stranci, čiji su aktivisti u zajedničkoj akciji jutros očistili deo smeća oko Čukaričkog rukavca.

Dodala je da rešenje problema „nije u otklanjanju mulja iz korita Čukaričkog rukavca kako je najavljeno, već da se mora utvrditi ko i kako tačno zagadjuje Topčiderku koja se uliva u rukavac“.

„Vesić i dalje ćuti, možda zbog toga jer zamenik gradonačelnika ‘štiti zagadjivače’. Da li to Vesić štiti, možda, firmu Yuniriks koja se bavi preradom opasnog otpada i kojoj je lično bivši ministar za zaštitiu životne sredine Goran Trivan pod sumnjivim okolnostima dao odobrenje za rad“, upitala je predstavnica pokreta Jedan od pet miliona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.