U trendu

Aleksandar Jovanović Ćuta: I u subotu na proteste, Rio Tinto još nije proteran iz Srbije

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je gradjane da i u subotu učestvuju u blokadama saobraćaja jer kako je rekao, „proterivanje“ kompanije Rio Tinto iz Srbije, kao osnovni cilj protesta, još uvek nije ostvareno.

Jovanović je za današnje izdanje lista Nova ocenio da povlačenje zakona o eksproprijaciji i predlaganje izmena zakona o referendumu predstavljaju pobedu gradjana koji su prethodna dva vikenda u znak protesta zbog usvajanja tih akata blokirali neke od ključnih saobraćajnica u Srbiji.

„To jeste pobeda, ali su te odluke daleko od razloga za slavlje. Naš osnovni zahtev je proterivanje kompanije Rio Tinto iz Srbije, zato smo se okupili, a to nije ispunjeno. Tek kad isteramo Rio Tinto, možemo da kažemo da smo pobedili“, kazao je Jovanović.

Pozvao je gradjane da se sutra okupe ispred centra Sava u Beogradu, na kako je rekao, „starom mestu“ i najavio da će uskoro biti organizovan sastanak sa predstavnicima više od 60 organizacija koje su učestvovale u blokadama saobraćaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar