U trendu

Aleksandar Šešelj: Pokrenuti diplomatsku ofanzivu da se u SB UN razgovara o ugroženosti Srba u CG

 Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj pozvao je danas vlasti Srbije da što hitnije pokrenu diplomatsku ofanzivu da se u Savetu bezbednosti UN razgovara o položaju i ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori posle usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti. 

Obraćajući se novinarima u Skupštini Srbije, Aleksandar Šešelj je ocenio da su pored Srba na Kosovu i Metohiji, trenutno najugroženiji Srbi u Crnoj Gori i da „svakim danom odugovlačenja, njihova situacija postaje sve teža“. 

„Očigledno je da posle stvaranja crnogorske nacije i jezika, mafijaški režim Mila Djukanovića hoće da očisti Crnu Goru od svega što ima prefiks srpsko. Ako želimo da pomognemo srpskom narodu u Crnoj Gori, moramo da pokrenemo diplomatsku ofanzivu kako bi pitanje njihovog položaja došlo na dnevni red Saveta bezbednosti UN gde imamo jake saveznike u Rusiji i Kini“, rekao je zamenik predsednika SRS. 

Šešelj je ocenio da je vlast u Srbiji promenila retoriku prema dešavanjima u Crnoj Gori ali i dodao da to ne sme da ostane „samo marketinška kampanja“.

„Zakon o slobodi veroispovesti ne samo da je uperen na uništavanje srpskog identiteta u Crnoj Gori nego je i protivpravan u smislu razdvojenosti crkve i države i neprikosnovenosti privatne svojine. To su argumenti koje srpska strana treba da istakne“, dodao je Aleksandar Šešelj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar