U trendu

Aleksandar Šešelj: Šiba proglasiti personom non grata zbog izjave o agresiji NATO 1999. …

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj zahtevao je danas da se ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib proglasi personom non grata zbog izjave o agresiji NATO na SR Jugoslaviju 1999. godine.

Šib je ranije izjavio da je bombardovanje 1999. godine kontroverzno pitanje, ali da je reakcija bila potrebna jer je trebalo sprečiti humanitarnu katastrofu i genocid na Kosovu.

„Nije prvi put da ambasadori, pre svega zapadnih zemalja, ne poštuju domaćina i vredjaju srpski narod i naše dostojanstvo“, kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u centrali SRS.

Šešelj je rekao da je „jedini genocid“ na ovim prostorima onaj koji je sproveden nad Srbima, Jevrejima i Romima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, u pokroviteljstvu Nemačke.

Dodao je da je Nemačka u Drugom svetskom ratu imala politiku ubistva 100 civila za jednog nemačkog vojnika, a da je onda 1999. učestvovala u bombardovanju SR Jugoslavije.

Šešelj je naglasio da Šibu treba ostaviti rok od 24 sata da napusti Srbiju, kao i da je potrebno Nemačkoj poslati demarš kako bi pokazali da „niko ne može da vredja naše dostojanstvo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar