U trendu

Aleksandar Šešelj (SRS): Nećemo učestvovati na sastancima pod tutorstvom NVO

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas da SRS neće učestvovati u dijalogu predstavnika vlasti i opozicije, na koji je pozvao predsednik Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević.

„Srpska radikalna stranka svakako neće učestvovati ni u kakvim sastancima pod tutorstvom nevladinih organizacija, koje se finansiraju iz inostranstva i predstavljaju se kao vrhovni politički autoriteti već godinama, ako ne i decenijama“, kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u centrali stranke.

Naglasio je da Srbija ima velikih problema u funkcionisanju političkog sistema, ali smatra da oni ne mogu biti rešeni „tako što će doći neko iz inostranstva da izdiktira kako treba parlament i pluralizam u Srbiji da izgledaju“.

„Političari u Srbiji treba da prepoznaju probleme našeg pluralizma, ili nedostatka pluralizma. Da nastoje da se problemi reše u interesu Srbije a ne u interesu nekih koje ne zanima ni demokratija ni politički pluralizam, već to da glavni tok naše političke scene budu stranke koje se zalažu za članstvo u EU i forsiraju NATO i priznanje Kosova“, ocenio je Šešelj.

Govoreći o formiranju nove Vlade Srbije, Šešelj je naglasio da se u javnosti proizvodi veštačka tenzija o tome ko će tu instituciju činiti, iako je na izborima 21. juna ubedljivu pobedu odnela Srpska napredna stranka (SNS).

Istakao je to što glavne državne institucije, Vlada i Skupština Srbije nisu počele da rade pokazuje da nemaju legitimitet, da ne predstavljaju izbornu volju gradjana a da iz te krize treba izaći raspisivanjem novih izbora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.