U trendu

Aleksandar Šešelj u Saveta Evrope: Srbija nikada neće u EU

Na plenarnom zasedanju Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope u Strazburu, član delegacije Srbije Aleksandar Šešelj je u govoru rekao da su Srbi na Kosovu „građani drugog reda“, i da su nedavne albanske „provokacije na račun srpskog naroda sprovedene uz nedvosmislenu podršku Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i drugih evropskih institucija“.

SRS je u Beogradu saopštila da je Aleksandar Šešelj koji je njen poslanik u Skupštini Srbije, rekao da se „potpuno neprihvatljiv uslov stavlja pred Srbiju – da prizna tzv. republiku Kosovo kao nezavisnu državu, uprkos rezoluciji (UN) 1244 koja garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, uključujući i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju“.

Aleksandar Šešelj je, piše u saopštenju SRS, „izneo ubeđenje da srpski narod nikada neće prihvatiti poniženja i da se neće pomiriti sa okupacijom i činjenicom da se na srpskoj teritoriji stvara teroristička država u kojoj cvetaju trgovina narkoticima i ljudskim organima“.

„Samim tim – naveo je Aleksandar Šešelj – Srbi nikada neće menjati svoju teritoriju za članstvo u Evropskoj uniji i Srbija nikada neće postati član ove zajednice“, piše u saopštenju SRS.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike