U trendu

Aleksić: Da li je Koluvija dobijao tablice od UKP da ga niko ne bi zaustavljao

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić upitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, direktora BIA-e Bratislava Gašića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandara Vulina da li je tačno da je optuženi u slučaju „Jovanjica“ Predrag Koluvija dobijao automobilske tablice od Uprave kriminalističke policije (UKP) da ga niko ne bi zaustavljao na putu isporučivanja droge.

Aleksić je na konferenciji za novinare rekao da je se postavlja i pitanje da li je te tablice donosio pripadnik BIA Branislav Radosavljević, koji je kasnije prebačen u MUP.

„Da li je Radosavljević te tablice davao Milošu Tofiloviću, vozaču Predraga Koluvije, koji je te tablice stavljao onda kada su trebali da vrše isporuku“, kazao je Aleksić.

On je dodao da su oni pozivali policajce koji dežuraju na toj deonici da im omoguće „prolaz bez zaustavljanja“.

Aleksić je kazao da postoji i sumnja da je bivša sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović, u vreme kada je prebačena iz BIA u MUP, sa sobom „povela“ i Branislava Radosavljevića.

„Da li je ona (Dijana Hrkalović) ta koja je davala tablice UKP-a Radosavljeviću da on dalje daje Koluviji i njegovim saradnicima“, upitao je Aleksić.

„Da li je tačno da pored toga što je Koluvija dobijao te tablice od pripadnika službi bezbednosti, na automobilu imao i oznaku SPC-a, pa je tako zloupotrebljavao i tu insitituciju“, dodao je Aleksić.

Aleksić je rekao da su sva ta pitanja uzrok „velike nervoze režima“, a sve zbog „ključnog“ pitanja – ko je doveo Dijanu Hrkalović u poziciju jedne od najmoćnijih žena, jer se nije tu stvorila „sama od sebe“, već joj je neko „pomogao da to postane“.

Kako je Aleksić kazao, Srpska napredna stranka je odlučila da Hrkalović bude to što jeste, to jest da bude u „sprezi sa kriminalcima“.

„Polako, jedno po jedno, izlazi na videlo, što nesumnjivo dokazuje da je i sam vrh države učestvovao u slučaju Jovanjice“, dodao je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar