U trendu

Aleksić: Jovanjica je Ahilova peta Vučića, očekujem optužnicu i protiv političkih nalogodavaca

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da bi morala da usledi i optužnica „Jovanjica 3“, koja „treba da obuhvati političke nalogodavce i ljude koji su svojim uticajem iz vrha države koordinisali proizvodnju marihuane“, kao i da je ovaj slučaj „Ahilova peta“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Apsolutno je jasno da bez političke podrške iz vrha države taj projekat nije mogao da se desi“, rekao je Aleksić za novi broj nedeljnika Vreme.

Ovaj nedeljnik podseća da je u toku sudjenje vlasniku gazdinstva Predragu Koluviji, kao „Jovanica 1“, dok na snagu treba da stupi „Jovanica 2“, na kojoj su neki pripadnici policije i službi bezbednosti.

Aleksić je istakao da „veruje da je ‘Jovanjica’ Ahilova peta ovog režima“. „Zato je Aleksandar Vučić toliko nervozan jer nema odgovor na slučaj ‘Jovanjica’ i sada pokušava da na sve moguće načine opere tragove koji vode do vrha države i do njegovog brata“, naglasio je.

Prema njegovim rečima, to što Vadimir Djukanović zastupa optužene u ovom predmetu „dokaz je da ih zapravo zastupa cela Srpska napredna stranka (SNS), pogotovo ako vidite da njegove izjave vezane za ‘Jovanjicu’ i odbranu Kendije i ostalih policajaca SNS objavljuje na svom zvaničnom sajtu“.

Aleksić je naveo da je Djukanović postao ključna osoba u srpskom pravosudju jer je „ekspresno“ dobio mesto predsednika skupštinskog Odbora za pravosudje, a odmah nakon toga je automaski postao i član Državnog veća tužilaca i član Visokog saveta sudstva.

„Sa tih funkcija on ima uticaja na imenovanje sudija i tužilaca. To je ne samo sukob interesa, već pre svega pritisak na pravosudne organe, sudstvo i tužilaštvo, kroz te funkcije koje obavlja i kroz bliskost sa porodicom Vučić“, naglasio je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar