U trendu

Aleksić: Koluvija mora nazad u zatvor ako u Srbiji postoji tužilac

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da Vladimir Djukanović, poslanik Srpske napredne stranke (SNS) i branilac vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluvije, „nije sam došao na ideju“ da radi emisiju sa svojim klijentom.

„Ako ima živog tužioca u državi Srbiji, počev od državne tužiteljke Zagorke Dolovac i tužioca u tom predmetu Saše Drecuna, oni moraju da reaguju, Koluvija mora da se vrati u pritvor, jer već sada radi na ometanju pravde“, rekao je Aleksić televiziji N1 a prenela je Narodna stranka.

Aleksić je dodao da i Djukanović mora da odgovara jer „direktno utiče na tužioce i sudije u predmetu“, budući da je predsednik Odbora Skupštine Srbije za pravosudje, Državnog veća tužilaca i Visokog saveta sudstva.

Potpredsednik Narodne stranke je istakao da je „na delu velika zamena teza“, jer predstavnici režima žele da ljude koji su razotkrili ovaj slučaj prikažu kao da su želeli da sruše državu i izvrše državni udar.

„To dokazuje da je sve što smo govorili u prethodne dve godine tačno – da je čitav vrh režima u odbrani Koluvije, i to ne zbog Koluvije nego zbog sebe“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je sudjenje za Jovanjicu izmešteno iz sudnice u medije.

„Ovo je jedna sinhronizovana akcija medijske odbrane Koluvije“, rekao je on.

Aleksić je dodao da je direktor policije Vladimir Rebić „stao iza svojih policajaca“ izjavom da su oni profesionalno obavili posao, kao i da su poligrafski testirani, ali se nakon toga Djukanović „naprasno pojavio na televiziji Pink i napao Rebića“.

Potpredsednik Narodne stranke pokazao je fotografiju na kojoj se Koluvija vidi iza Aleksandra Vučića na srpsko-ruskom biznis forumu u Moskvi, forografiju Koluvije sa sadašnjim ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, kao i fotografiju Vulina sa jednim od optuženih u predmetu „Jovanjica“ Stefanom Holićem, koji je nedavno vredjao Aleksića na Tviteru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar