U trendu

Aleksić: Kriminalizovana policija umešana u svaku aferu u Srbiji

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je „kriminalizovana policija“ Srbije umešana u svaku aferu i upitao da li su sa pripadnicima sada uhapšene grupe Veljka Belivuka, na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji 2018. godine bili i visoki službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

„Apsoultno je činjenica da je policija kriminalizovana od strane režima. Nema nijednog velikog slučaja, Jovanjica ili Belivuk, a da tu nisu umešani odredjeni policijski službenici i pripadnici službi bezbednosti“, kazao je Aleksić na konferenciji za novinare u centrali Narodne stranke za Beograd.

Aleksić je upitao tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da li su na Svetskom prvenstvu u Rusiji zajedno sa pripadnicima grupe Veljka Belivuka, koja je optužena za najteža krivična dela, pored predsednikovog sina Danila Vučića, bili i državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović i tadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

„Država kontroliše, saradjuje i pospešuje mafiju u Srbiji i nema dileme da glava kriminala sedi u vrhu vlasti“, rekao je Aleksić.

On je upitao da li je pokrenut disciplinski postupak protiv pripadnika Žandarmerije Nikole Vučkovića Vučka i policijskog službenika Darka Grabeža, koji se pominju u optužnici protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Aleksić je pitao i da li je šef službe za kriminalističko-obaveštajne poslove Nebojša Nedeljković obavestio nadredjene u kom svojstvu se vidjao sa Veljkom Belivukom i vozio ga službenim automobilom.

Govoreći o slučaju koji se vodio protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića, koji se sumnjiči da je protivzakonito vratio blindirano vozilo pripadniku grupe Belivuka, Aleksić je upitao da li je taj proces završen time što je ministar odbrane Nebojša Stefanović dao iskaz.

„Da li je završen iskazom Stefanovića i da li je time na to stavljena tačka? Da li svako drži onog drugog podacima o umešanosti u kriminal. Ko vodi državu? Ucenjeni (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić, Dijana Hrkalović ili mafija? Očigledno mafija, jer da je ona ne vodi, svi s vezama s mafijom bi danas odgovarali“, naglasio je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar