U trendu

Aleksić: Krivična prijava i tužbe protiv Djukanovića i Koluvije zbog laži o državnom udaru

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić najavio je danas da će podneti krivične prijave i tužbe protiv vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluvije i njegovog advokata i poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Djukanovića, zbog „notornih laži“ da je hteo da „organizuje državni udar sa policajcima i tužiocima“ i da je „učestvovao u zaveri iza koje stoji kompanija ‘Filip Moris'“.

„Danima prisustvujemo do sada nevidjenom čudu da se emituju specijalne emisije na režimskim televizijama u kojima Koluvija i Djukanović okruženi ikonama lažu i izvrću istinu kako bi optuženog za proizvodnju droge predstavili kao sveca, patriotu i narodnog heroja, a one koji su otkrili i uhapsili kriminalnu grupu satanizovali i optužili za državni udar“, rekao je Aleksić, a saopštila je Narodna stranka.

Kako je dodao, da u Srbiji „postoje institucije makar i u tragovima“, Djukanović bi morao da bude uhapšen posle tih javnih nastupa u novinama i emisijama, a Koluvija vraćen u zatvor.

Aleksić je naveo da su Djukanović i Koluvija izrekli „očigledne i lako proverljive laži i bemislice“, poput onih da je „Aleksiću smetalo što se Koluvija bori protiv NATO-a iz Italije“ i da „policajac iz Trstenika Aleksićev drug iz odeljenja“.

„Djukanović je prekršio sve advokatske kodekse tako što je u ulozi voditelja uživo prenosio Koluvijinu odbranu. Djukanović, koji tvrdi da je advokat a ne političar, trebalo bi da zna da obavlja političku funkciju predsednika skupštinskog odbora za pravosudje, na osnovu koje je član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, što mu daje mogućnost da ocenjuje rad sudija“, rekao je Aleksić.

Upitao je šta se, medjutim, može očekivati od ljudi „koji dele ideologiju i krevet sa Vojislavom Šešeljem koji je spavao kod Koluvije, osim da pokušaju da optuženog šefa kriminalne grupe prikažu kao uzornog gradjanina“.

Aleksić je dodao da je „upiranje iz sve snage režimskih glasnogovornika, tabloida i televizija da Koluviju predstave kao poštenjačinu“ još jedna „jasna potvrda“ sprege kriminala i države u proizvodnji marihuane na imanju „Jovanjica“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.