U trendu

Aleksić: Na izbore izaći jedinstveno ili ne izlaziti

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da ključne opozicione stranke na izbore 2022. godine treba da izadju jedinstveno na svim nivoima – ili da ne izlaze.

Za današnje izdanje lista „Nova“, Aleksić je kazao da veruje da će sa ključnim opozicionim strankama postići dogovor, pre svega NS, Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke, kao i da će se većina pridružiti bloku ali da su tri stranke ključne.

„NS smatra da je krajnji momenat da pokažemo odgovornost i ozbiljnost i da se ključne opozicione stranke dogovore oko zajedničkog nastupa. Smatramo da bi trebalo da imamo jednog predsedničkog kandidata, zajednički nastup na parlamentarnim izborima i jedinstvenu opozicionu listu za beogradske izbore“, rekao je Aleksić i ocenio da će svako drugo rešenje imati slabiji rezultat.

Prema njegovim rečima, za izlazak u više kolona kakav je slučaj bio i Crnoj Gori, treba imati u vidu da su u Crnoj Gori održani samo parlamentarni izbori dok će u Srbiji istovremeno biti održani predsednički, parlamentarni i gradski izbori u Beogradu.

On je naveo da će Narodna stranka izaći na lokalne izbore u Negotinu zakazane za 17. oktobar, i da će na taj način stranka imati uvid u stanje na terenu tokom kampanje i da li postoje pomaci u izbornim uslovima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.