U trendu

Aleksić (Narodna) pitao Vukosavljevića da li u Srbiji poštuju zakoni o informisanju i medijima

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić danas je uputio pitanje ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću povodom povodom pada Srbije za 14 mesta na godišnjoj listi slobode medija organizacije Reporteri bez granica na 90. mesto u svetu, da li u Srbiji poštuju zakoni o informisanju i medijima.

On je u „paralelnom parlamentu“ u skupštinskom holu gde govore poslanici dela opozicije koji bojkotuju rad skupštine pitao da li se REM u svom poslovanju pridržava zakona i Ustava i da li ministarstvo to kontroliše.

„Da li je normalno da se sprovodi haranga protiv opozicije, i da li je normalno da mediji prenose pretnje Radi Trajković i drugima koji ne podržavaju vlast“, upitao je Aleksić.

On je povodom zakona kojim se Srbija zadužuje za novih 70 miliona evra kroz kredit za Srbijagas pitao „ko normalan uzima kredit ako ima višak u kasi, kao što tvrdi vlast?“.

„Ministar finansija Siniša Mali se hvali suficitom, vlast govori o blagostanju, zlatnom dobu, ekonomskim reformama – a onda se zaduže za još 70 miliona evra“, rekao je Aleksić.

On je najavio i da će podneti krivičnu prijavu protiv ministarke gradjevinarstva Zorane Mihajlović jer izgradnja iste deonice autoputa poznatog kao Moravski koridor bez objašnjenja poskupela za čak 300 miliona evra, sa 500 miliona na 800 miliona.

„Saobraćajni institut CIP je 2013. procenio izgradnju autoputa Pojate – Preljina na 500 miliona evra, a Zorana Mihajlović je prošle godine potpisala Memorandum o izgradnji iste deonice na iznos od 800 miliona evra. Mesecima sam je javno pitao zašto je poskupela gradnja za 300 miliona, nije odgovorila. Sada ću protiv nje podneti krivičnu prijavu“, rekao je Aleksić.

On je istakao da Zorana Mihajlović ne daje svoj novac za autoput, nego se gradnja finansira novcem svih gradjana Srbije iz budžeta.

„Ista kilometraža, ista trasa autoputa u dolini Zapadne Morave poskupela je za pet godina za 300 miliona evra, a ministarka Mihajlovi ćuti i ne daje javnosti objašnjenje za poskupljenje. Šta se toliko promenilo za pet godina, pa je cena povećana za 300 miliona evra“, upitao je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.