U trendu

Aleksić (Narodna stranaka): Svako soliranje opozicije ide u korist režimu

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da ta stranka još uvek „vaga“ da li će izaći na izbore u aprilu sledeće godine, ali da bi, u slučaju izlaska, „svako soliranje opozicije ide u korist režimu“.

„To pitanje ćemo razmotriti posle lokalnih izbora u Negotinu na kojima učestvujemo upravo iz razloga da bismo videli kako posle dve godine u praksi izgledaju izbori. Naravno, Narodna stranka će se o svakoj eventualnoj odluci konsultovati sa drugim organizacijama bojkot opozicije, jer je ovo trenutak koji zahteva jedinstvo“, rekao je Aleksić za današnji Blic.

Istakao je i da, ukoliko dodje do odluke o učestvovanju na izborima, neophodan je dogovor o jednoj opozicionoj koloni, čije će, prema njegovim rečima, biti Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka.

„To je važno zbog stvaranja referendumske atmosfere koja će motivisati opoziciono biračko telo, jer se na narednim izborima neće birati na osnovu programa i ideologija, već isključivo ‘za’ i ‘protiv’ (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića“, ocenio je Aleksić.

//

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.