Aleksić (Narodna stranka): Bojkot izbora ako vlast na obezbedi fer uslove do kraja septembra

 Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da će opozicija bojkotovati izbore ako vlast do kraja septembra ne obezbedi uslove za fer i demokratske izbore, navodeći da pod postojećim uslovima nema smisla učestvovati na njima.

„U ovakvom političkom ambijentu i sa ovolikom korupcijom i kontrolom medija ne bi trebalo izaći na izbore. Ako opozicija bude pametna i ako vlast ne ispuni naše zahteve, svi bi trebalo da bojkotujemo izbore. U tom slučaju sprovešćemo aktivnu kampanju bojkota, a to znači mali odziv na izbore, posle kojih vlast neće imati legitimitet“, rekao je Aleksić televiziji N1.

On je naveo da će se opozicija, ako ne budu obezbedjeni uslovi za fer izbore, demokratskim sredstvima boriti van institucija dok ti uslovi ne budu ispunjeni.

„Energija protesta nije potrošena, jer u Srbiji stanje nije poboljšano, i oni će se intenzivirati od septembra. Bojkot institucija će trajati dok se ne steknu uslovi za normalan politički život u Srbiji. Efekat bojkota je, izmedju ostalog, i izveštaj Evropske komisije u kojem je navedeno sve što mi govorimo mesecima. Vlast će morati da primeni politički ambijent“, rekao je potpredsednik Narodne stranke.

Aleksić je ocenio da je „naprednjački režim ukinuo demokratiju u Srbiji“ i da „preko tabloida sprovodi hajku protiv Narodne stranke i opozicije, dok gradjani ostaju uskraćeni za informacije o stvarnom stanju u državi, poput gubitka Elektroprivrede Srbije od 11 miliona evra i vezama ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa kriminalnim klanovima“.

„Režimski tabloidi ‘razvlače’ predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića na osnovu nekog prisluškivanog razgovora iz 2005. godine iz kojeg su delovi izvučeni iz konteksta, a Jeremića predstavljaju kao državnog neprijatelja“, rekao je Aleksić.

Naveo je da je u jednom tabloidu objavljena laž da poseduje automobil vredan izmedju 40.000 evra i 113.000 evra.

„Vozim automobil star osam godina, koji uopšte nije model naveden u tabloidu. Spreman sam danas da im prodam moj auto po upola nižoj ceni od one koju su naveli. Ranije su objavili i fotografiju moje supruge sa dvoje dece u automobilu starom 18 godina. Na šta to liči, da li će neko da napadne nju ili mene, jer bi mogao da pomisli da sam ja kriv zato što ne može da sastavi kraj s krajem“, upitao je Aleksić.

On je ocenio da državom „upravljaju kriminalci“ i da je neverovatno da tužilaštvo nije reagovalo na navode bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića, koji je ministra zdravlja doveo u vezu sa „zemunskim klanom“, kao i sa klanom Darka Šarića.

„Vlast baca novac gradjana na besmislene projekte, poput gondola i fontana u Beogradu, a ostalo je samo da zamenik gradonačelnika Goran Vesić predloži da se uvede redovna linija putovanja podmornicom od Beograda do Novog Sada“, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je dodao da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izbegavaju da odgovore gradjanima zašto je cena izgradnje Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate-Preljina, od 2013. godine povećana sa 500 miliona na 800 miliona.

„Za razliku u ceni moglo je da se izgradi 7.000 stanova za socijalno ugrožene gradjane, stotine obdaništa i da se kupe najsavremeniji aparati za lečenje najtežih bolesti“, rekao je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.