U trendu

Aleksić (Narodna stranka): Nerušenje nelegalnog objekta na Kopaoniku dokaz kriminalizacije Srbije

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da je otkazivanje rušenja nelegalno izgradjenog objekta usred visoko zaštićene zone Nacionalnog parka Kopaonik „konačni dokaz potpune kriminalizacije Srbije i nepostojanja pravne države“.

„Ovaj slučaj ogolio je u potpunosti činjenicu da svaka politička, pravna i ekonomska odluka u Srbiji zavisi isključivo od interesa koji u tome ima aktuelni režim i pojedinci kojima naprednjačka vlast, po sistemu ‘ja tebi, ti meni’ dodeljuje razne privilegije“, naveo je Aleksić, a prenela Narodna stranka.

On je ocenio da „burazerska“ ekonomija i politika aktuelnog režima vode Srbiju u sve veću propast.

Aleksić je pozvao ministarku gradjevinarstva Zoranu Mihajlović i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da u ovom slučaju rade svoj posao i da obaveste javnost „zašto je izostalo najavljeno rušenje, ko će odgovarati za kršenje zakona, ko su stvarni vlasnici divljeg objekta i koga država štiti svesno zaobilazeći odredbe zakona“.

On je dodao da je Ministarstvo gradjevine već srušilo 79 nelegalnih objekta u nacionalnim parkovima, a da samo u ovom slučaju nije imalo asistenciju policije.

Aleksić je istakao da se u slučaju nelegalnog objekta na Kopaoniku nije oglasilo ni tužilaštvo, niti bilo ko drugi od nadležnih organa i dodaje da je za nelegalnu gradnju zaprećena kazna do osam godina zatvora, dok Snežanu Mitković iz Smedereva, formalnu vlasnicu „spornog“ objekta, niko od državnih organa nije pozvao na odgovornost.

On je dodao da će se Narodna stranka zalagati da se prekine ćutanje, ignorisanje i negiranje kao oprobani recept zataškavanja činjenice da „Srbijom uz amanet naprednjačkog režima nekažnjeno vršljaju privilegovani pojedinci“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.