U trendu

Aleksić (Narodna stranka): Režim lažima nastoji da zataška aferu Jovanjica

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nije jedini iz vrha režima umešan u slučaj „Jovanjica“ koji po njegovim rečima, vlast pokušava da „zataška banalizovanjem i lažima“.

Gostujući na televiziji N1, Aleksić je ocenio da vlast Srbije čini „strašno velike greške zbog velikih afera koje se neprestano pojavljuju“.

„Afere ‘Jovanjica’, ‘Krušik’ i ‘plagijati’ su neodbranjive, oni više ne znaju šta da rade. Pokušavaju da lažima i banalizovanjem zataškaju da se uz podršku vrha režima na dobru ‘Jovanjica’ kod Beograda odvijala najveća proizvodnja marihuane u Evropi. Ana Brnabić govori kako jede paradajz sa tog dobra, a Aleksandar Vulin kako je uklanjao ambroziju. To je sve banalizacija“, rekao je Aleksić.

On je ocenio da se ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću „više ništa ne može verovati, pa ni da uhapšeni vlasnik ‘Jovanjice’ Predrag Koluvija nije prilikom hapšenja zvao Andreja Vučića“.

„Nebojša Stefanović je prvo tvrdio da njegov otac Branko Stefanović nema nikakve veze sa firmom GIM, a danas je objavljeno da je putovao u Saudijsku Arabiju kao pravni savetnik te firme koja se bavi trgovinom oružjem. Oni govore istinu samo kad pogreše“, naveo je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da telefoni Andreja Vučića, koliko god ih imao, ne znače ništa, jer je kako je naveo, brat predsednika Srbije mogao da komunicira „preko otvorenih linija, ali i preko aplikacija ‘Vajber’, ‘Votsap’ i drugih“.

„Dokazi se nalaze u Koluvijinom telefonu i tu se krije odgovor na pitanje ko je pružao zaštitu i davao logistiku za proizvodnju marihuane na ‘Jovanjici’. Sve moje tvrdnje su poznate policiji, a verujem i tužilaštvu. Tvrdim da je Koluvija tražio političku zaštitu kada je uhapšen. Neću odustati dok pravi organizatori ovog velikog državnog posla ne budu odgovarali. Uhapšeni Koluvija i radnici ‘Jovanjice’ su samo izvodjači radova“, rekao je Aleksić.

Navodeći da je najveći deo informacija o tom slučaju dobio iz policije, Aleksić je ocenio da hapšenje Koluvije „nije izvedeno baš slučajno“, nego da je deo policije koji odgovorno i časno obavlja svoj posao godinama unazad nameravao da se bavi „Jovanjicom“, ali nisu mogli da dobiju nalog za akciju, pa se „eto, dogodio prekršaj u saobraćaju“, a potom i hapšenje i zaplena marihuane.

Aleksić je istakao da se industrijska konoplja u Srbiji uzgaja na više od 500 hektara i da su procedure za izdavanje dozvole za gajenje te biljke veoma stroge kako se ne bi dogodilo da neko uz industrijsku konoplju zaseje i marihuanu, odnosno istu biljku koja sadrži samo veći procenat opojnog tetrahidrokanabinola (THC).

„Dozvolu daje Ministarstvo poljoprivrede, pa je šalje MUP-u koji je dužan da proveri šta je posadjeno i koliko je posadjeno. Ne postoji mogućnost da je neko, poput ‘Jovanjice’, dobio dozvolu za uzgoj industrijske konoplje na 12 hektara, a da država ne zna da je tamo zasadjena marihuana. Neko iz vrha režima je, dakle, Koluviji pružio zaštitu u podršku“, rekao je Aleksić.

Dodao je da ni Stefanović ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, niti bilo ko drugi, nisu odgovorili na njegove tvrdnje da je marihuana uzgajana i u podzemnim objektima „Jovanjice“ i da je na tom gazdinstvu proizvodjeno i kanabisovo ulje sa deklaracijom „proizvedeno u Holandiji“, koje je krijumčareno u Sloveniju i Makedoniju i tamo prodavano po ceni od 349 evra po bočici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar