U trendu

Aleksić (Narodna stranka): Sa Vučićem nema razgovora dok se ne ispune zahtevi građana

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nema razgovora dok ne budu ispunjeni zahtevi građana i da su opozicione stranke koje učestvuju u organizaciji protesta „Srbija protiv nasilja“ jedinstvene u tom stavu.

„Vučić polako ispunjava zahteve, samo neće da kaže da ih je ispunio odjednom. On shvata da mora da se povuče pred građanima koji su ustali. Zahtevi građana su imperativ i vlast mora da ih ispuni“, rekao je Aleksić televiziji Nova S.

Aleksić je naveo da su neki od zahteva ispunjeni, kao što su zakazivanje sednice skupštine, ostavka ministra prosvete Branka Ružića i da je najavljeno gašenje rijaliti programa, dok se na ostavke direktorom Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, još čeka.

Aleksić je istakao da prvo moraju da budu ispunjeni zahtevi protesta, a kada dođe trenutak za izbore, građani će imati priliku da biraju i „izabraće nekog ko nije uništavao Srbiju prethodnih 11 godina“.

„Mogu da raspišu izbore sutra, ali nećemo odustati od zahteva i biće nas još više na ulicama. Nema više igranja, završena je priča o Vučićevim igrokazima i manipulacijama. Nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju moraju biti oduzete i verujem da će se to dogoditi. Ako to ne uradi Vučićeva vlast, uradiće neka druga“, rekao je Aleksić.

On je naveo da Vučić poziva na razgovor, a istovremeno opoziciju naziva „hijenama i ološem“.

„Nema nikakvih razgovora sa Vučićem, to nije tema, nego on mora da ispuni zahteve. O čemu da se dogovaramo s Vučićem, da RTS, REM, Skupština i Vlada moraju da poštuju zakon? O tome nema razgovora, nego oni moraju da poštuju zakon“, rekao je Aleksić.

On je ocenio da radi lošu stvar svako ko insistira na podelama u opoziciji, jer je ovo trenutak kada ona mora biti jedinstvena i da stane zajedno sa građanima i ne prokocka njihovo poverenje.

Aleksić je izrazio zahvalnost građanima koji se okupljaju na protestima i pozvao ih da u još većem broju dođu na sledeći skup, zakazan za petak, 2. jun.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke rekao je da je juče jedna grupa ljudi „pokušala da izazove probleme“, ali su ih u tome sprečili redari protesta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar