U trendu

Aleksić (Narodna stranka): Zakon o policiji pisan da bi se sadističkim igračkama gušili protesti

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić danas je na sednici Skupštine Srbije kritikovao Vladu jer raspravi o više predloženih zakona prisustvuje samo ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Aleksandar Martinović, a nema resornih ministara kojima se mogu uputiti pitanja o zahtevu za 900 miliona dinara iz budžeta za RTS, ili o najavljenom nacrtu izmene zakona o policiji.

Aleksić je kritikovao nacrt novog zakona o policiji, za koji je rekao da je pisan „da bi ugušio proteste sadističkim igračkama“, i pozvao je vlast da ga povuče iz skupštinske procedure, navodeći da će ga u suprotnom „povući na ulici“ protest gradjana.

On je rekao da nije zadovoljan izveštavanjem javnog servisa RTS za koji svako domaćinstvo mesečno već plaća po 300 dinara, a koji je po istraživanjima opozicionim političarima posvetio isto toliko vremena kao i privatna televizija „Pink“, iako ima Ustavnu obavezu da informiše gradjane Srbije.

„Budžet REM-a je 400 miliona dinara. U REM-u se ne pita Olivera Zekić, ne pita se niko ništa, pita se za sve (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić. On je samo našao dovoljno besprizornu osobu da bude tvrdjava režimu i da ne dozvoli da do gradjana Srbije dodje informacija“, ocenio je Aleksić.

Optužio je predstavnike vlasti da su „pravosudje razvalili da bi ih štitilo“, i pitao ko će iz takvog pravosudja da proveri kakvi su tenderi i kakva se oprema nabavlja za policiju.

Aleksić je rekao da je nacrt izmena zakona o policiji napisan da bi „raznoraznim sadističkim igračkama ugušio svaki glas i svaku pobunu gradjana Srbije koji se bune i koji će se tek buniti, zbog geta u kojima ih vlast drži“, i da nacrt izmena predvidja da „policija ima donatore i sponzore“, povodom čega je upitao „šta dobija taj gradjanin koji je donator?“.

„Ako ne povučete taj zakon iz skupštinske procedure, povući ćete ga na ulici“, rekao je Aleksić.

Govoreći o predlogu zakona o državnim službenicima, on je rekao da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić „drži Srbiju u v.d. stanju“.

„Od 34 javna preduzećima, preko 20 direktora je u v.d. stanju. Za 18 je istekao mandat v.d. direktora, a u svega pet ste izabrali direktore“, kazao je Aleksić i dodao da SNS to radi „da biste mogli da ih ucenjujete“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar