U trendu

Aleksić: Neka me tužilaštvo procesuira ako moji navodi o zloupotrebama u Telekomu nisu tačni

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić pozvao je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal da ga procesuira ako nisu tačni njegovi navodi da je preko Telekom-a izvršena „verovatno najveća pljačka narodnih para“ u istoriji Srbije.

„Podneo sam krivičnu prijavu ali tužilaštvo ćuti, ćuti i Državna revizorska institucija umesto da objasni kakva je ekonomičnost poteza koje je rukovodstvao Telekom-a povlačilo u prethodne tri godine“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare ispred zrade Radio televizije Srbije (RTS).

On je ponovio svoje ranije iznete navode da je Telekom potrošio više od pola milijarde evra kupujući manje kablovske operatere, nekada po deset, dvadest puta većoj ceni od realne.

„Platili su preduzeću Kopernikus tehnolodžis 195 miliona evra mada je realna vrednost kupljenog operatera bila 10 miliona evra“, rekao je Aleksić.

Pema njegovim rečima, predsednik države Aleksandar Vučić, kao i oni iz Telekom-a, „spinuje“ i pokušava da skrene pažnju sa problema optužujući ga da radi u interesu neke privatne kompanije.

„Ja radim samo u interesu gradjana i Telekom-a, kao državnog preduzeća, za koje bih želeo da bude najuspešnije“, rekao je Aleksić.

On je objasnio da se „o zloupotrebama u državanom preduzeću Telekom“ novinarima obraća ispred zgrade RTS u nadi da će se ta medijska kuća, kao javni servis gradjana, baviti ovom temom.

„Neka organizuju emisiju i pozovu me da učestvujem kako bih izneo podatke, neka me neko demantuje ako može“, rekao je Aleksić.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.