U trendu

Aleksić (NS): Mora se otkriti politički nalogdavac u državnom projektu Jovanjica

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić poručio je danas da se mora utvrditi ko je u „državnom projektu Jovanjica“ politički nalogodavac da se u okolini Beograda, kako se u optužnici navodi, uzgaja ogromna količina marihuane i da se ne može u optužnicama stati na okrivljenima za njenu proizvodunju i „zaštitnom prstenu“ sastavljenom od nekih pripadnika bezbednosne službe.

„Po informacijama koje imam prvooptuženi Predrag Koluvija zvao je neposedno posle hapšenje Mirka Škera, u tom trenutku načelnika beogradskog centra Bezbednosno informativne agecije. Jedan od njenih pripadnika, kasnije na optužnici, tvrdio je u trenutku upada policije u Jovanjicu da je tu po zadatku“, rekao je Aleksić, na konferenciji za novinare.

Aleksić je upitao zašto tužilaštvo nije saslušalo Škera i da li je on možda „most koji vodi do vrha države i političkih nalogodavaca“ za organizovanje plantaže na Jovanjici.

Takodje, Aleksić je upitao šta je sa odgovornošću načelnika BIA Bratislava Gašića, kao šefa službe zadužene da brine o bezbednosti gradjana.

„Podsećam da je predsednik države Aleksandar Vučić rekao da je spreman da odgovara na pitanja opozicije o Jovanjici, na poligrafu, pred kamerama Radio televizije Srbije. Spreman sam za taj susret, osim ako Vučić nije izekao još jednu laž“, naglasio je Aleksić.

On je rekao da je „obračun u Srpskoj naprednoj stranici (SNS) krenuo sa otkrivanjem slučaja Jovanjica“.

„Možda zahtevi za smenu u SNS tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića imaju veze sa Jovanjicom. Možda je Stefanović neko ko očigledno treba da snosi političku odgovornost jer nije bio dovoljno agilan i spreman da zaštiti vrh države kada je pala Jovanjica“, rekao je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.