U trendu

Aleksić (NS): Vučić uzurpirao funkciju premijera

Šef poslaničkog kluba Narodne stranke (NS) u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas da je posebna sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji trebalo da bude održana „pre sastanka Srbije i samoproglašenog Kosova u Briselu“.

„Činjenica je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uzurpirao funkciju premijera i da kao predsednik pregovara o sudbini Kosova i Metohije, a da mi ne znamo šta se tačno pregovara“, rekao je Aleksić za list „Nova“.

Aleksić je dodao da vlast nije želela da sednica bude održana pre pregovora u Briselu.

„Sada je najavljuju za početak septembra, a ona nema više smisla za pregovarački okvir, medjutim, bolje ikad nego nikad. Da bar nešto čujemo u vezi sa Kosovom i Metohijom, a ne samo ovo Vučićevo prenemaganje, kukumavčenje i žal nad sudbinom“, naveo je Aleksić.

Aleksić je rekao da je „naknadno zakazivanje sednice pokušaj da se sve razvodni, jer ako se zakazuje na kraju, a ne na početku puta, jasno je koja je namera“.

Narodna stranka zatražila je odmah po konstituisanju novog saziva parlamenta hitno održavanje posebne sednice o Kosovu i Metohiji kojoj bi prisustvovao i Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar