U trendu

Aleksić: Odbiti 'francusko-nemački plan', strane firme su ovde zbog profita

Šef poslaničke grupe Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je danas da Srbija „mora da odbije ‘francusko-nemački’ sporazum, jer prihvatanjem ne dobija ništa a gubi teritoriju, pošto taj dokument predvidja članstvo Prištine u Ujedinjenim nacijama“.

„Odbijanjem tog plana Srbija ne bi izgubila ništa, to je sasvim sigurno. U Evropskoj uniji nema konsenzusa za uvođenje sankcija Srbiji, a strane firme su ovde došle zbog svog profita i interesa, a ne zbog političkih razloga“, rekao je Aleksić televiziji Nova S.

On je naveo da je Narodna stranka predložila parlamentu na usvajanje rezoluciju u kojoj se navodi da „Srbija nikada neće priznati samoproglašeno ‘Kosovo’ i da se protivi članstvu Prištine u UN, ali je SNS većina odbila da tu rezoluciju stavi na dnevni red“, prenela je Narodna stranka.

Prema njegovim rečima, skupštinska sednica o Kosovu i Metohiji pokazala je da je „car go, jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije mogao da navede ništa što je Srbija dobila u kosovskim pregovorima koje je vodio prethodnih deset godina“.

„Albanci su shvatili da je Vučić slab pregovarač, jer je ucenjen kriminalom, aferama i korupcijom i sada neće da daju ni Zajednicu srpskog opština nego idu dalje sa novim zahtevima“, istakao je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar