U trendu

Aleksić posle sudjenja: Tražimo veštačenje i svedočenje onih koji su učestvovali u …

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je, nakon sudjenja sa Andrejem Vučićem, da je istina sve što je izneo o „Jovanjici“ i tražio je veštačenje i svedočenje ljudi koji su neposredno učestvovali u akciji hapšenja većinskog vlasnika tog poljoprivrednog dobra Predraga Koluvije.

Kako je saopštila Narodna stranka, Aleksić je rekao da je sve informacije koje je izneo o „Jovanjici“, firmi iz Stare Pazove, dobio iz državnih institucija i od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

„One su se pokazale kao potpuno tačne i ispravne. Jedini način da se to dokaže je nezavisno veštačenje Koluvijinog telefona, imenika, istorije kontakata i drugih elemenata, ali toga nije bilo“, rekao je Aleksić novinarima nakon sudjenja.

On je naveo da nije bilo veštačenja Koluvijinih telefonskih aparata u postupku koji protiv Koluvije vodi Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, nego je „po lažnoj prijavi potpredsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića protiv braće Aleksandra i Andreja Vučića, tužilaštvo izdalo saopštenje u kojem se tvrdi da nisu utvrdili kontakte sa Koluvijom, ali bez ikakvih izveštaja i informacija, a Aleksić je ocenio da se to „ne može uvažiti kao dokaz“.

Prema njegovoj oceni, aktuelni režim tom tužbom pokušava da skrene temu sa istrage i odgovornih u državnim institucijama koji su povezani sa proizvodnjom marihuane na „Jovanjici“.

Aleksić je naveo da je Koluvija bio najveći proizvodjač marihuane u Evropi i da je imao direktnu zaštitu funkcionera SNS, koji su posećivali to imanje, „počev od direktora Agencije za borbu protiv korupcije Dragana Sikimića i pokrajinskog sekretara za kapitalna ulaganja Nedeljka Kovačevića, pa do ministra odbrane Aleksandra Vulina“.

Aleksićev advokat Borivoje Borović kazao je da je sud odbio 20 njegovih uzastopnih pitanja Andreju Vučiću, pa je zbog pristrasnosti zatražio izuzeće sudije. „Odbio je da odgovori na pitanja da li se javljao lekaru psihijatru i kojim se kolegama žalio, pa je tužba je apsolutno manjkava“, rekao je Borović.

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas je počelo po tužbi Andreja Vučića koju je zbog nanošenja duševne boli podneo protiv potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića, zbog njegove izjave da je vlasnik „Jovanjice“ Predrag Koluvija, osumnjičen za uzgoj velike količine marihuane, prilikom hapšenja pozvao brata predsednika Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar