U trendu

Aleksić: Pozivam čelnike naprednjačkog kartela da me svi zajedno tuže, dokazaću njihov kriminal

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić pozvao je danas čelnike aktuelne vlasti da protiv njega što pre podnesu zajedničku tužbu kako bi pred sudom dokazao sav kriminal kojim se bavi „naprednjački kartel“.

„Tužbe su najavili Andrej Vučić, Aleksandar Vulin i Marija Obradović. Pozivam ih da svi zajedno podnesu tužbu pa da se suočimo dokazima u sudnici. Reč je o ljudima koji uništavaju Srbiju već sedam i po godina i došlo je vreme da odgovaraju“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je ponovo pozvao Tužilaštvo za organizovani kriminal da objavi sa kim je vlasnik dobra „Jovanjica“ Predrag Koluvija kontaktirao i prilikom hapšenja i ranije i od koga je tražio zaštitu.

Potpredsednik Narodne stranke je istakao da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću lakše da ga vredja i optuži za navodnu umešanost u korupciju, nego da odgovori kako je moguće da Koluvija bude član srpskih privrednih delegacija na medjunarodnim poslovnim forumima koje je predvodio Vučić.

„Vučić je vodio uhapšenog proizvodjača marihuane Koluviju na poslovne forume u svetu i time poljoprivredno dobro ‘Jovanjica’ preporučivao stranim partnerima kao pouzdanog partnera. Da li će Vučić preuzeti odgovornost i izviniti se ozbiljnim stranim firmama što im je preporučivao proizvodjača droge kao idealnog predstavnika srpske privrede“, upitao je Aleksić.

(Beta)