U trendu

Aleksić pozvao premijerku i ministra finansija da hitno reše probleme zaposlenih Gumoplastike

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić posetio je danas radnike „Gumoplastike“ kod Bujanovca koji štrajkuju gladju i pozvao premijerku Anu Brabić i ministra finansija Sinišu Malog da hitno preduzmu mere za rešavanje njihovih problema.

“ ‘Gumoplastka’ je državna firma, problem cele države koja se hvali suficitom. Ako vlast tvrdi da nema novca neka ga preusmere iz dela planiranog za beogradsku gondolu ili jarbol“, rekao je Aleksić, koji je i poslanik Skupštine Srbije, a on im je obećao da će pitanje „Gumoplastike“ biti tema i u skupštini.

Dodao je da je užasavajuća činjenica da je vrh vlasti radnicima „Gumoplastike“ poručio „vidimo se u nedelju kad dodjemo iz Kine“.

„U ovom slučaju potrebna je reakcija celog društva. Ti ljudi su pošteno zaradili svoje plate, koje su inače ispod svakog zakonskog minimuma i iznose izmedju 8.000 i 15.000 dinara. Brutalno je da im država to nije isplatila. Na delu je surovo otimanje života tim ljudima od strane države. I to istim onim ljudima sa kojima se vlast u državi poigrava i kojima najavljuje da će ih razgraničiti“, rekao je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.