Aleksić: Stefanović i tužilaštvo da odgovore da li su uhapšeni policajci zbog marihuane u …

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal da objavi da li su zbog uzgajanja marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“ kod Stare Pazove uhapšeni i policajci i vlasnik tog dobra Predrag Koluvija, za koga Aleksić navodi da je blizak Srpskoj naprednoj stranci.

„Tužilaštvo i policija danima javnosti daju informacije ‘na kašičicu’, i to tek pošto sam u Skupštini Srbije javno postavio pitanja o zapleni marihuane. Pozivam i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, koji upadljivo ćuti o ‘Jovanjici’, da iznese sve detalje ovog slučaja i da saopšti da li su naoružani policajci u civilu čuvali zasad marihuane i da li su i oni medju uhapšenima“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je dodao da tužilaštvo u svom jučerašnjem „šturom saopštenju“ nije navelo ni koliko je marihuane zaplenjeno i upitao da li je tačno da je pronadjeno 37.000 stabljika.

„Da li se potpune informacije kriju jer su na ‘Jovanjici’ česti gosti bili ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Koridora Srbije Zoran Babić, kao i drugi naprednjački čelnici“, upitao je Aleksić.

On je istakao da Stefanović mora da hitno da bude smenjen.

„Posle nesumnjivih dokaza koje je izneo uzbunjivač iz ‘Krušika’ Aleksandar Obradović da je Stefanović sa svojim ocem Brankom Stefanovićem umešan u trgovinu oružjem, sada postoje ozbiljne sumnje da su policajci umešani u proizvodnju marihuane. Stefanovićev ostanak na funkciji ministra policije je neodrživ i on mora da ode“, naveo je Aleksić.

On je rekao da mora biti ispitana i odgovornost ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.

„Njegovo ministarstvo je dalo dozvolu za uzgoj industrijske konoplje i državne subvencije ‘Jovanjici’, gde je posadjena i uzgajana marihuana. Novac gradjana Srbije iskorišćen je za gajenje marihuane i Nedimović mora zbog toga da odgovara“, dodao je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.