U trendu

Aleksić: SZS prestaje da postoji formiranjem Udružene opozicije Srbije

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da Savez za Srbiju (SzS) prestaje da postoji stvaranjem Udružene opozicije Srbije.

„Savez za Srbiju je odigrao svoju istorijsku ulogu i bio je nosilac bojkota lažnih izbora posle kojih je Srbija postala jedina država u Evropi sa parlamentom bez opozicije. Zahvaljujući politici SzS i Narodne stranke, vlast izabrana na lažnim izborima nema legitimitet, što je danas potpuno jasno u Srbiji, a jasno je i svim medjunarodnim faktorima“, rekao je Aleksić za list Danas.

On je dodao da je formiranjem nove grupacije pod nazivom Udružena opozicija Srbije, koju će činiti stranke, udruženja, grupe gradjana i pojedinci koji su bojkotovali izbore 21. juna, SzS prestao da postoji.

Aleksić je dodao da će, pored zajedničkog cilja kojem će biti posvećene u narednom periodu, Narodna stranka i druge stranke razvijati svoj identitet, predstavljati svoje politike i jačati svoje organizacije kako bi bile spremne da se na tim izborima suprotstave vladajućem bloku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar