U trendu

Aleksić: Vučić saopštavanjem presude dokazao da je proces montiran

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštavanjem presude pre nego što je ona dostavljena Aleksiću i njegovom advokatu, dokazao da je „pravosudje razoreno i da je proces montiran“.

„Za presudu i visinu kazne sam saznao od Vučića koji ju je saopštio na televiziji Pink, a mi presudu do danas nismo dobili. Vučić je rekao da je dosudjena odšteta od 300.000 dinara. On je pokazao da je preuzeo ulogu i sudije i tužioca“, rekao je Aleksić za televiziju N1.

Gostujući u nedelju na televiziji Pink, predsednik Srbije je kazao da je doneta presuda kojom je odredjeno da Aleksić plati naknadu štete od 300.000 dinara za povredu ugleda Andreja Vučića.

Kako je saopštila Narodna stranka, Aleksić je rekao da „neće stati“ i najavio da će uložiti žalbu i iskoristiti sve pravne mogućnosti kako bi dokazao da je „proces bio montiran“ i ponovio da će tužiti Aleksandra Vučića zbog „svih laži koje je izrekao o Aleksiću“.

Andrej Vučić tužio je Aleksića pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu zbog Aleksićevih navoda o slučaju „Jovanjica“.

Aleksić je ocenio da je jasno da je odnos Vučićevih advokata Vesne Lončar i Vladimira Djukanovića sa sudijom Vladimirom Miletićem bio dosta prisan i da je njegova odbrana zbog toga dva puta tražila izuzeće sudije ali je to odbijeno.

„Onda je sudija odbio sve naše dokazne predloge i predloge za saslušanje svedoka, a prihvatio je dokaze druge strane i doneo presudu u jednoj od najbrže završenih parnica u Srbiji“, rekao je Aleksić.

Kako je dodao, pretpostavlja da je Vučić informaciju o presudi dobio od sudije Miletića, jer na sajtu suda stoji da je presudjeno nekoliko dana posle završenog ročišta, ali ne i koliki je iznos naknade štete dosudjen.

„Proces je montiran, što pokazuje i ceo tok slučaja. Prvo je Vučić najavio da će Miloš Vučević podneti prijavu protiv predsednika i njegovog brata, a onda na osnovu te prijave zamenica specijalnog tužioca Dubravka Dmitrović izdaje šturo obaveštenje u kojem stoji samo da u telefonu vlasnika ‘Jovanjice’ Predraga Koluvije nije bilo kontakata označenih sa ‘Aleksandar Vučić’ i ‘Andrej Vučić’, bez detaljnijeg veštačenja Koluvijinih telefona“, rekao je Aleksić.

On je dodao da je potom Andrej Vučić podneo tužbu protiv njega, a obaveštenje Dubravke Dmitrović mu je bio „glavni dokaz“.

„Istovremeno, sudija Miletić odbija sve naše dokazne predloge vezane za veštačenje telefona, kao i predloge da budu saslušani policajci, pre svega inspektor Slobodan Milenković, koji je hapsio Koluviju“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je „ključna optužnica ‘Jovanjica 2′“, kojom su obuhvaćeni ljudi iz bezbednosnog aparata koji su davali podršku Koluviji.

„Sada se režim upregao da pokaže kako se na ‘Jovanjici’ ništa nije ni dogadjalo, a sve sa ciljem da se odbrane politički nalogodavci“, ocenio je potpredsednik Narodne stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.