U trendu

Ambasador SAD: Mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema Americi dobar posao

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas da mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema Americi dobar posao, jer se svakoga dana bombarduju najgroznijim lažima o njegovoj zemlji, kao i o drugim zemljama Zapada i o Evropskoj uniji.

Skot je to rekao u Beogradu, na Digitalnom samitu, predstavljajući svoje iskustvo na društvenoj mreži „Tviter“. 

Ambasador je naveo da je na društvenim mrežama, pre svega na „Tviteru“, gde je aktivan dve godine, pokušao da kao predstavnik SAD govori o problemima u običnom životu, ali i o politici, i da tako naglasi ono što „tradicionalni mediji“ izostavljaju, kao i da kroz povratnu informaciju vidi šta ljudi misle.

Skot je rekao da njegov posao nije da ga svi vole, već da predstavlja SAD u Srbiji i da poruka njegove zemlje može da se čuje, ali je istakao da to nije uvek ni lako, ni prijatno.

„Mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema Americi dobar posao. U Srbiji se svakodnevno bombraduju najgroznijim lažima koje se odnose na Ameriku, na zapadne zemlje i EU. To ne čini uslugu inteligenciji srpskog naroda, a zbog toga se mi suočavamo s raznim izazovima, kako bismo preneli poruku“, kazao je Skot.

Američki ambasador je na nekoliko primera, govoreći ironično, pokazao s kakvim se sve porukama, odnosno uvredama, suočavao nakon svojih objava na „Tviteru“.

Naveo je da je dobijao razne „savete“ o tome gde da nastavi karijeru, šta treba da radi ili da jede.

Skot je na „video bimu“ prikazao svoje objave na „Tviteru“ i poruke kao odgovore na njih.

Tako je, pošto je objavio fotografiju na kojoj se vidi kako dobrovoljno daje krv, nečija poruka-odgovor glasila: „Jedi bre g…, uzmite mu 20 litara krvi“.

Kazao je da su mu, pored ostalog, psovali majku, poručivali da „ode kući i umre“, docrtavali brkove na njegovoj fotografiji.

„Za ovo vreme koliko sam na ‘Tviteru’, moja koža je postala tvrdja od kože sedla“, kazao je Skot i zahvalio „hejterima“ što su ga vredjali, ponovivši da je njegov posao da se čuje stav SAD, ali da shvata da su u Srbiji još sveža sećanja na 1990-te godine.

Podsetio je da odnos SAD i Srbije nije počeo devedesetih, da Srbija nije osnovana u vreme Slobodana Miloševića, i da treba podsetiti Srbe na to da dve zemlje imaju dugu zajedničku istoriju, ističući da „Srbi nisu uvek bili zločinci, a nisu uvek bili ni žrtve“.

Skot je na kraju izlaganja najavio i video „Vi ste svet“, o važnosti Srbije i dela njenih gradjana, koji se emituje već nekoliko meseci u Srbiji, a čiji je cilj da se unapredi odnos SAD i Srbije.

(Beta)

4 komentara
 1. Anonimni

  Dodik je PROZRET ,FUJ,FUJ, OD TITA JE PUN BEOGRAD „KRAJIŠNIKA“ (okupatora Srbije) ! #“TITOVČIĆI“ SE ZABAVLJAJU , U SRBIJI SU OTROV , … „POMOZI BOŽE SRBIJI“ ################################# NIJE REPUBLIKA SRPSKA (BOSNA I HERCEGOVINA) , ŠTO JE NEKAD BILA -KOD TITA,NITI POSLE NJEGA …### POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

 2. AA ( americki alah)

  skote, skote, ti bi da vas volimo?

 3. Anonimni

  Jel sme ovde da se psuje?Ako nesme ,onda skot nek se nosi odakle je i dosao,naravno da ce Srbi da ih mrze uvek,otimaju nam kolevku naseg naroda,potpomogli su sve moguce genocide nad srbima…Drugim recima Samo Sarmat Srbina Spasava ima tu i jos kojekakvih ostrva koje valja potopiti…Nuklearni rat je majka,jedino to moze da spasi ovu civilizaciju…

 4. Anonimni

  TANDARA BROČ, BROČ,…

Napišite komentar