U trendu

Ambasador SAD: Pet zemalja EU promeniće svoj stav o Kosovu ako…

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet izjavio je u utorak uveče da će pet zemalja EU koje ne priznaju Kosovo promeniti svoj stav, ako dođe do promene u odnosima Beograda i Prištine.

„Ko je mislio da će Severna Makedonija i Grčka postići dogovor o imenu, ali dogodilo se. Ljudi su mislili da je nemoguće da Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein ili Sudan izgrade odnose sa Izraelom, ali to se dogodilo“, rekao je Kosnet.

On je gostujući na TV Dukađini rekao „da Kosovo, kao deo Evrope, treba da održava dobre odnose sa zvaničnim Briselom“.

„Kada sam došao na Kosovo, sretao sam se s političkim liderima i često su mi govorili da im nisu potrebni Evropljani, jer imaju posebne odnose sa SAD. Rekao sam: „da, imate posebne odnose sa SAD i voleo bih da se demokrate i republikanci u SAD dogovore i oko drugih pitanja, kao što se dogovaraju o odnosima sa Kosovom, ali pogledajte kartu, Kosovo nije u Severnoj Americi, već u Evropi““, rekao je Kosnet.

Kosnet smatra da je odluka vlade u Prištini o ukidanju radne grupe za borbu protiv korupcije bila pogrešna.

„Mislim da je to bila pogrešna odluka, jer je radna grupa za borbu protiv korupcije bila vrlo efikasna. Da je ta radna grupa modifikovana, to bi bilo nešto normalno“, rekao je Kosnet, prenelo je Kosovo onlajn.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)