U trendu

Ambasador SAD zadovoljan razgovorom s poslanicima Skupštine Srbije

Ambasador SAD u Srbiji, Entoni Godfri, izrazio je zadovoljstvo svojim današnjim razgovorom s članovima Poslaničke grupe prijateljstva Skupštine Srbije sa SAD.

Naveo je da su razgovarali o važnim temama, kao što su pandemija, bilateralni odnosi i dijalog Beograda i Prištine.

Godfri je posle sastanka rekao na srpskom da mu je bila velika čast da razgovara s Poslaničkom grupom i da želi da se nastavi rad na poboljšanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD.

„Stvarno, mi smo razgovarali o važnim temama: o pandemiji, o našim bilateralnim odnosima, o dijalogu izmedju Beograda i Prištine i ja se nadam da su moji odgovori na ova teška pitanja bili dobri i da su vaši članovi (poslaničke grupe) primili moju želju da ćemo nastaviti naš posao na poboljšavanju naših bilateralnih odnosa“, rekao je Godfri.

Rekao je da je siguran da će posle pandemije biti prilike da u posetu Skupštini Srbije dodju američki poslanici, iz Grupe prijateljstva u Kongresu SAD, koja ima i nove članove, kako je rekao, zahvaljujući radu novog ambasadora Srbije u Vašingtonu. Na toj dužnosti je Marko Djurić.

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva Skupštine Srbije sa SAD, Dragan Šormaz, rekao je da je njegov utisak da je „više nego uspešan“ bio taj prvi sastanak od sat ipo s ambasadorom Godfrijem.

Šormaz je rekao da su razgovarali o svim aktuelnim temama: pregovori s Prištinom, saradnja SAD i Srbije, vakcinacija, pandemija, kultura.

„Dogovorili smo se da ćemo biti veoma aktivni i da ćemo pokušati da saradnju američkog Kongresa i Skupštine Srbije pojačamo u interesu prijateljstva dve nacije“, rekao je Šormaz.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.